درباره سمنان

                         تصاویر اماکن و بقعه های استان سمنان 

آیا  اماکن و بقعه های استانمان را می شناسید؟


درباره سمنان
استان سمنان در دامنه های جنوبی سلسله جبال البرز واقع شده ،ارتفاع استان از شمال به جنوب کاسته و به دشت کویر ختم می گردد. استان سمنان با وسعتی حدود 96000 کیلومترمربع 6/5 درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده و از این لحاظ ششمین استان کشور است. این استان از جانب شمال به استان مازندران، از جنوب به استان اصفهان، از مشرق به استان خراسان و از مغرب به استان تهران محدود می شود. مرکز این استان شهر سمنان میباشد ودارای 8 شهرستان‌سمنان، ‌شاهرود، ‌دامغان، ‌گرمسار، مهدیشهر،‌ میامی، سرخه وآرادان است.



سمنان - میدان ارگ سمنان




شاهرود- زائر سرای امام رضا ع - دهملا



سمنان - حسینیه بازار



سمنان - امامزاده سید رضی (سید المرسلین) ع



سمنان - امامزاده علی بن جعفر الصادق (ع)


سمنان - مسجد جامع


بسطام - مقبره بایزید بسطامی و امامزاده محمدبن جعفر الصادق (ع)


بسطام - امامزاده محمد (ع) منطقه سراوین قطری


شاهرود - امامزاده محمد (ع) دیزج


سمنان - امامزده علویان (ع)


بسطام - آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی


بسطام - کاشیکاری ساختمان مجموعه امامزاده محمد (ع) و بایزید بسطامی


مهدی شهر - امامزاده قاسم بن موسی بن جعفر (ع)


دامغان - امامزادگان جعفر و محمد (ع)


بسطام - امامزاده ابوالقاسم بن موسی الکاظم (ع)


بسطام - امامزاده ابراهیم (ع) روستای قهیج


مهدی شهر - حسینیه المهدی (ع)


دامغان - امامزاده قاسم (ع)- محله زینبیه


دامغان - مسجد و مناره تاریخانه


سمنان - امامزاده علی بن جعفر الصادق (ع)


سمنان - نمای زیر کنبد مسجد امام خمینی (ره)


سمنان - مزار شهدای امامزاده یحیی بن موسی الکاظم (ع)


گرمسار - امامزادگان اسماعیل و شمس الدین (ع)


سمنان - امامزاده یحیی بن موسی الکاظم (ع)


مهدی شهر - امامزاده علی اکبر (ع)


لاسجرد - امامزادگان سید رضا و سید علی اکبر بن موسی الکاظم (ع)
























سیستم ایمنی بدن


       چگونه سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم؟


چگونه سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم؟

آموزش شیوه تقویت و حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن، کار پیچیده و دشواری است اما بی‌تردید اگر شما از سلامت روانی و جسمی برخوردار باشید، دستگاه ایمنی بدنتان وظیفه خود را بخوبی انجام خواهد داد


هرچند تقویت سیستم ایمنی کار نسبتا ساده‌ای است، اما به سادگی خوردن یک قرص نیست. دستگاه ایمنی بدن شبکه‌ای پیچیده از سیستم‌هایی است که با هم کار می‌کنند تا این دستگاه را سالم نگه دارند. بنابراین، تمرکز روی یک الگوی زندگی سالم می‌تواند به بهبود عملکرد این دستگاه‌ها و در نتیجه سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.سایت اینترنتی کامن هلت در این مقاله فهرستی از 12 اقدام مفید و موثر را برای تقویت این دستگاه حیاتی در بدن و بهبود کارآیی آن منتشر کرده که به قرار زیر است:

1-‌ از مواد سمی و میکروب‌ها دوری کنید. سیگار نکشید و با افراد سیگاری تا حدامکان در ارتباط نباشید. از تماس با فلزات سنگین، مواد شیمیایی و مصرف داروهایی که عوارضی چون سرکوب کردن سیستم ایمنی بدن را دارند، حتی المقدور خودداری کنید.

2- آن دسته از مواد مغذی را که برای سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. همیشه از پروتئین‌های با کیفیت و غذاهای سرشار از فیبر خوراکی استفاده کنید. همچنین سیر و محصولات پروبیوتیک را برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود استفاده کنید.

3- از آنتی اکسیدانهای بیشتری استفاده کنید. برای مثال میوه‌ها و سبزی‌ها سرشار از آنتی اکسیدان‌های مختلف و مفید هستند.

4- 30 دقیقه در روز ورزش کنید. چون فعالیت بدنی مداوم، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. اما به یاد داشته باشید که ورزش خیلی سنگین، تاثیر معکوس داشته و سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند.

5- از خوردنی‌های مضر پرهیز کنید. چربی‌های ترانس، کربوهیدراتهای ناسالم، الکل و کافئین زیاد، از این جمله هستند.

6- روزانه 8 لیوان آب بنوشید. بخش عمده بدن انسان از آب تشکیل شده و تمام دستگاه‌های بدن برای فعالیت خوب به آب کافی نیاز دارند تا مواد زائد و سمی را از بدن دفع کند.

7- حتما استرس خود را کنترل کنید چون استرس در بلندمدت به سیستم ایمنی آسیب می‌رساند و شما را مستعد ابتلا به بیماری‌ها می‌کند.

8- استراحت و خواب کافی داشته باشید. خواب کافی شبانه، در واقع باتری بدن را دوباره شارژ کرده و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.

9- مصرف روزانه مکمل‌ها را فراموش نکنید. البته برای مصرف این مکمل‌ها مثل ویتامین‌های A، ب کمپلکس، C، D،E و املاحی چون روی و سلنیوم حتما با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

10- مصرف کالری را محدود کنید.

11- زمان بیشتری را در هوای آزاد و در مقابل نور طبیعی روز سپری کنید.

12- همیشه نگرش مثبتی به زندگی داشته باشید. یک زندگی اجتماعی سالم و مثبت اندیشی با روابط مثبت اجتماعی، بی‌تردید در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.

سرطان چیست

سرطان چیست؟



                             سرطان چیست؟


سرطان چیست؟سرطان یک بیماری نیست بلکه نوعی از بیماریست. بیش از ۲۰۰ نوع متفاوت از بیماری سرطان وجود دارد که هر کدام به شیوه های خاص ایجاد می شوند. چیزی که در همه آنها مشترک است این است که همه آنها به روشی مشابه شروع می شوند با تغییر در ساختار طبیعی یک سلول.تقسیم سلولهای غیر طبیعی تحت کنترل نیستند و معلوم نیست که چه زمانی متوقف می شود یک دسته از سلولهای غیر طبیعی یک تومور نامیده می شود. همه تومورها سرطان نیستند دونوع تومور وجود دارد: خوش خیم و بد خیم.تومورهای خوش خیم سرطان نیستند. تومورهای بد خیم همان سرطان ها هستند و می توانند به قسمت های مجاور بدن حمله کنند و مانع فعالیت سلولهای سالم آن منطقه شوند.در عین حال سلولهای تومورهای بدخیم می توانند گسترش یافته و به نقاط دیگر بدن دست اندازی کنند و در مکانی دور از محل اولیه تجمعاتی از سلولهای غیر طبیعی را ایجاد کنند. این مرحله را متاستاز می نامند.


معرفی مشکل سرطان:در سال ۲۰۰۵، در دنیا ۶/۷ میلیون نفر جان خود را به دلیل ابتلا به سرطان از دست داده اند. در سال ۲۰۲۰، ۱۶ میلیون نفر به سرطان مبتلا می شوند و در همین زمان، سالانه ۱۰ میلیون نفر از این بیماری می میرند. در ۱۰ سال آینده در صورتی که اقدامی صورت نگیرد ۸۵ میلیون نفر بدلیل سرطان خواهند مرد. بیش از ۷۰% موارد مرگ و میر ناشی از سرطان در کشورهای دارای درآمد پایین یا متوسط است. اما مشکل واقعی سرطان بیشتر از این اعداد است چرا که یک سوم بیماران دچار افسردگی و اضطراب در حد بالینی هستند و همچنین به دلیل از دست رفتن درآمد و لزوم تامین مخارج درمان، آسیب شدیدی به عملکرد اقتصادی خانواده وارد می شود.با این حال، از سرطان می توان رهایی جست زیرا بیش از ۴۰% موارد سرطان قابل پیشگیری هستند و ثلث دیگر بیماران در صورت تشخیص به موقع قابل درمان قطعی می باشند. در بقیه بیماران نیز که غیر قابل درمان هستند، انجام درمان های حمایتی به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک اساسی خواهد نمود.در آخرین آمار در کشورما، سرطان با ۴/۹% بعد از گروه بیماریهای دستگاه گردش خون ( ۴/۳۳% ) و سوانح مسمومیت و خودکشی ( ۴/۱۳% ) به عنوان سومین علت مرگ مطرح گردیده است. در هرسال در کشور حدود ۱۰۰ هزار مورد جدید سرطان بروز می نماید. تفاوت بازری در نحوه بروز سرطان و میزان آن در مناطق مختلف جغرافیایی کشور مشاهده شده است.

در برنامه ریزی ملی مبارزه با سرطان، تحقیقات سرطان دارای نقش اساسی و محوری است.با توجه به هزینه زیاد درمان سرطان در مراحل پیشرفته بیماری، سرمایه گذاری در امر تحقیقات سرطان از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.

 

پاسخ به باورهای غلط درباره سرطان:

  • آیا بیمار سرطانی همیشه محکوم به مرگ است؟ بیماری سرطان لزوما به معنی مرگ نیست. ترس یک واکنش طبیعی است اما با درمان مناسب بیشتر مردم از سرطان نجات می یابند. باعث خوشحالی است که بعد از درمان سرطان زندگی بیماران بصورت عادی بر می گردد.
  • آیا سرطان می تواند بوسیله ضربات یا تصادف ایجاد شود؟ گاهی اوقات یک ضربه شما را بوجود یک توده زیر پوستی که قبلا وجود داشته آگاه می کند. مانند توده ای در پستان اما به این معنی نیست که آن ضربه این بیماری را ایجاد کرده است.
  • آیا سرطان مسری است؟ سرطان به هیچ وجه در ارتباط معمول روزانه مسری نیست. شما با دست دادن و یا در آغوش گرفتن یک فرد مبتلا به این بیماری دچار نمی شوید. از بیمار سرطانی دوری نکنید. سرطان مانند سرماخوردگی نیست.
  • آیا ارث می تواند علت ایجاد سرطان باشد؟ تنها تعداداندکی از انواع سرطان می تواند ارثی باشد اما بنظر می رسد در برخی خانواده ها امکان بروز یک نوع سرطان بیش از معمول باشد مانند سرطان پستان، تخمدان، روده. اما در بقیه موارد نحوه زندگی مانند عادات غذایی و یا برخی فاکتورهای ژنتیکی در احتمال ابتلا دخالت دارند ولی بدان معنا نیست که سرطان ارثی است.
  • با نادیده گرفتن علایم سرطان آیا ممکن است آنها خودبخود از بین بروند؟ تشخیص هرچه زودتر سرطان شانسی بزرگ را در موفقیت درمان شما بوجود می آورد و هر سرطانی علایم مخصوص به خود را دارد و اگر شما از این علایم غفلت کنید سرطان گسترش خواهد یافت و خطرناک تر خواهد شد و درمان به راحتی امکان پذیر نخواهد بود.

مهم ترین علایمی که باید مراقب آنها باشید و با یافتن هر کدام از آنها به پزشک مراجعه نمایید، به قرار زیر است:

۱-     وجود توده در هرجایی از بدن مانند پستان یا بیضه

۲-     تغییر در یک خال پوستی

۳-     زخمی که بهبود نمی یابد

۴-     سرفه یا گرفتگی صدا بطور مداوم

۵-     سوء هاضمه یا اختلال در بلع بطور مداوم

۶-     تهوع یا سرفه خون آلود

۷-     تغییر در عادات طبیعی روده مانند اسهال یا یبوست بطور دایم

۸-     وجود هرگونه خون در ادرار یا مدفوع و هر خونریزی غیر طبیعی واژینال

۹-     کاهش وزن غیر قابل توجیه

۱۰-   بی اشتهایی غیر قابل توجیه

برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت محک مراجعه کنید.


انقراض حکومت بنی امیه


         انقراض حکومت بنی امیه


      در این روز با سفاح اولین خلیفه عباسی بیعت شد, و با انقراض دولت بنی مروان,دولت بنی امیه به کلی منقرض شد. البته مروان در بیست و هفتم ذی الحجه کشته شد, ولی در این روز با تاُسیس دولت بنی عباس رسما نام بنی امیه از صفحه خلافت برچیده شد.

حکومت بنی‌امیه از سال 40 هجری توسط معاویه بن ابی سفیان در شام آغاز گردید.این حکومت تا سال 132 هجری ادامه یافت. معاویه پس از خود پسرش یزید را به ولی‌عهدی گماشت. پس از یزید معاویه دوم مدت کوتاهی حکومت کرد. و با مرگ او خلافت اموی پایان یافت. سپس مردم شام با مروان بن حکم ابن ابی العاص بیعت کردند و مروانیان تا سال 132 هجری خلافت را عهده‌دار بودند. آخرین خلیفه اموی «مروان بن محمد» معروف به مروان حمار می‌باشد. بیعت با ابوالعباس عبدالله بن محمد بن علی بن عبدالله بن عباس در حقیقت، انقراض حکومت امویان و برپایی حکومت عباسیان است.مورخان، زمان بیعت با ابوالعباس سفاح را روز جمعه سیزدهم ماه ربیع الاخر سال 132 هجری نوشته‌اند. همان گونه که بیان شد، مروان بن محمد آخرین خلیفه اموی بود. وی در سال 127 هجری به حکومت رسید. در این زمان، دعوت عباسیان به اوج خود رسیده بود. داعیان عباسی در مناطق مختلف، مردم را به «الرضا من آل محمد» شخصیت مورد رضایت از خاندان رسول الله(ص) دعوت می‌کردند. این دعوت خصوصاً در خراسان با پیشرفت قابل ملاحضه‌ای همراه بود. ابومسلم خراسانی موفق شد از جانب عباسیان بر خراسان غلبه کند. سپس افرادی را به جنگ با مروان حمار فرستاد. مروان در جنگ شکست خورد و از سوی دیگرف در کوفه، مردم با عبدالله بن محمد (سفاح) بیعت کردند .... و او سپاهی را به فرماندهی عمویش عبدالله بن عباس به جنگ مروان فرستاد که موجب شکست مجدداً مروان شد. پس از آن مروان به مصر، فرار کرد و در همانجا مُرد و خلافت اموی با مرگ او به پایان رسید علل انقراض حکومت بنی‌امیه: به نظر می‌رسد نارضایتی مردم از حکومت اموی، قیام‌های مردمی، نزاع‌های قبیله‌ای، درگیری‌های داخلی و در نتیجه ضعف داخلی، از عوامل اصلی سقوط بنی‌امیه می‌باشند.محمد سهیل طقوش در علل سقوط امویان به عوامل ذیل به¬طور مفصل اشاره دارد: 1- درگیری خاندان اموی؛ 2- ولایت‌عهدی دو نفره؛ 3- درگیری‌های قبایلی؛ 4- عرب گرایی امویان؛ 5- اختلافات مذهبی. تحلیلی از حکومت امویان: هر چند در دوره بنی‌امیه این خاندان موفق شدند از حیث کشور گشایی و گسترش قدرت سیاسی به پیشرفت‌های قابل ملاحضه‌ای دست یابند، اما در مجموع، این حکومت به واسطه جنایات و اقدامات خلافی که مرتکب شده است، چهره‌ای منفی از خود به جای گذاشته است برخی از اقدامات منفی این حکومت عبارتند از: 1- سخت گیری نسبت به شیعیان: سیاست معاویه و اکثر خلفای اموی نسبت به شیعیان بسیار سخت گیرانه بود. شیعیان در این دوره عموماً در نهایت سختی روزگار می‌گذراندند. امنیت آن‌ها همه جا مورد تهدید بود. قتل عام و غارت اموال شیعیان در این دوره‌ امری رایج بود. ائمه شیعه در این دوره در فشار و سختی بیشتری بودند. شهادت امام حسن، امام حسین، امام سجاد و امام باقر(ع) در این دوره و توسط حاکمان سفاک اموی صورت گرفت. بدون شک شهادت این ائمه بزرگوار، خصوصاً به شهادت رساندن امام حسین(ع)، به همراه 72 تن از یاران باوفایش در صحرای کربلا سال 61 هجری که به دستور یزید به شهادت رسیدند، از بزرگترین جنایات بشری در طول تاریخ است. در این دوره، لعن امام علی(ع) خصوصاً تا زمان به حکومت رسیدن «عمر بن عبدالعزیز» به شدت رواج داشت و به صورت یک سنت درآمده بود. 2- موروثی کردن خلافت: یکی دیگر از اقدامات امویان استبدادی و موروثی کردن خلافت است. موروثی کردن خلافت به این معناست که تعین جانشین، توسط سلطان پیشین صورت می‌گیرد. و علاوه بر این یکی از فرزندان یا اعضای خاندان پادشاه به عنوان جانشین تعین می‌شوند. معاویه همانگونه که ذکر شد، فرزندش یزید را به عنوان جانشین خویش معرفی کرد و با این کار خلافت را موروثی کرد.این روند تا پایان دوره حکومت بنی‌امیه ادامه داشت. 3- گسترش اندیشه جبرگرایی: از دیگر جنایات امویان می‌توان به گسترش جبرگرایی اشاره کرد. این اندیشه که در حقیقت در راستای تثبیت خلافت امویان صورت می‌گرفت، این عقیده را در مردم القا می‌کرد که خواست الهی این است که بنی‌امیه به عنوان خلیفه در جامعه اسلامی حکومت کنند و کسی حق مخالفت و اعتراض بر این خواست الهی را ندارد. 4- رفتار ناشایست با موالی (غیر عرب‌ها): در این دوره مساوات که یکی از ارکان مهم نظام اسلامی بود از میان رفت. امویان نژاد عرب را نژاد برتر و والاتر شمردند و گفتند؛ چون پیامبر اسلام از عرب برخاسته است پس عرب بر دیگران برتری دارد. 5- تاویل قرآن و جعل حدیث؛ 6- صرف درآمدهای دولت در مسائل تجملاتی و خوشگذرانی؛ 7- میگساری و زن‌بارگی؛ رواج موسیقی و غنا از دیگر اقدامات غیر قانونی و عموماً خلاف شرع امویان می‌باشد بدون شک همین عوامل موجبات نارضایتی مردم را از حاکمان اموی فراهم می‌ساخت. سرانجام، نارضایتی مردم از این حکومت در کنار عوامل دیگر موجبات سقوط حکومت اموی و روی کارآمدن حکومت عباسی را فراهم ساخت.

روز نیروی هوایی

روز نیروی هوایی ارتش


۱۹ بهمن سالروز شجاعت آبی پوشان بلند قامت نیروی هوایی مبارک

۱۹ بهمن روز نیروی هوایی است.


در چنین روزی در سال  ۱۳۵۷ شمار  زیادی از پرسنل نیروی هوایی با انجام حرکتی متهورانه ومهم با لباس رسمی در مدرسه رفاه، اقامتگاه امام خمینی (ره) حضور یافتند و  وفاداری خویش را به امام خمینی و آرمانهای انقلاب اسلامی  ابراز نمودند. این اقدام که در نوع خود  حرکت شگرفی از سوی بخشی تاثیرگذاراز ارتش بود ، خشم بر خی از فرماندهان نطامی را بر انگیخت و مایه مخالفت ها و درگیری های بعدی گارد شاهنشاهی با نیروی هوایی شد . انجام چنین امری از سوی نظامیان در آن فضای سراسر اختناق  خود مایه بسی مباهات است . فرماندهان نظامی ارتش در صدد تکذیب اقدام این گروه بر آمدند اما عکس معروفی که بعد از ظهر همان روز در صفحه روز نامه  کیهان منتشر شد و امام خمینی نیز آن را تایید کرد طشت رسوایی فرماندهان شاهی از بام بلند د روغ گویی بر زمین افتاد و سیلی محکمی به صورت زرد و بی خون ارتش وابسته به آمریکا نواخته شد.



امام خمینی  پس از سان دیدن از رژه پرسنل نیروی هوایی که با نظم ویژه و در حالت احترام به صف ایستاده بودند در جمع  پرسنل فداکار این نیرو اظهار داشتند : درود بر شما سربازان امام عصر سلام الله علیه همانطور که فریاد زدید تا کنون در خدمت طاغوت بودند طاغوتی که تمام هستی ماها راساقط کرد ، طاغوتی که خزائن ما را تهی کرد ، طاغوتی که ما را برده خارجی ها کرد و از امروز در خدمت امام عصر سلام الله علیه و در خدمت قرآن کریم هستید …  ما امیدواریم که باهم با پیوستگی  باهم   بتوانیم این طاغوت ها را تا آخر از بین ببریم و به جای او یک حکومت عدل اسلامی که مملکت ما برای خودمان باشد و همه چیز ما به دست خودمان باشد . ما می خواهیم  که سرنوشت ما را خودمان  تعیین کنیم نه سفارت آمریکا و سفارت شوروی . ما می خواهیم که مملکت خودمان راخودمان تعمیر کنیم نه یهودی ها و اسراییل . ما می خواهیم مملکتمان را آزادکنیم ، اختناق در مملکت ما نباشد . ما می خواهیم ارتش ما آزاد باشد ، اسراییل در آن تصرف نکند ، آمریکا در آن  تصرف نکند . درود بر شما که قدر نعمت خدا را دانستید و به دامن قرآن پیوستید . درود به شما که ترک کردید حکومت طاغوت را و به حکومت الله پیوستید . ..

عظمت رویداد با شکوه ۱۹ بهمن نه تنها در خاطره نسل انقلاب بلکه در اذهان نسل های آتی این کشور نیز همیشه به عنوان یک حماسه جاویدان متجلی و منورخواهد ماند . امام خمینی  درتاریخ نوزدهم بهمن سال ۱۳۶۰ در مورد رژه تاریخی پرسنل نیروی هواییی چنین فرمودند :
کاری که شما عزیران در این روزها در روز ۱۹ بهمن انجام دادید از حیث معنویت بزرگترین کار ها و به ارزشهای دنیایی هم بزرگترین ارزش ها بود . . آن روزی که باز پیروزی به آنجا نرسیده بود که مورد اطمینان باشد و شما در معرض خطر بزرگ بودید ، از جان گذشته به اسلام پیوستید و از  سپاه اسلام شدید . خداوند این افتخار را برای شما حفظ کند و شمارا در هر دو  جهان سعادتمند فرماید و آنچه که باید به شما عرض کنم این است که تا شما تعهد خودتان را به اسلام حفظ کردید و روابط خودتان  را با همه قشر های ملت برادرانه کردید  ، این انقلاب محفوظ خواهد ماند …
این اقدام حرکت مهمی در رویدادهای انقلاب بود. از این رو به این مناسبت و همچنین تجلیل از فعالیت های بزرگ نیروی هوایی در طول جنگ تحمیلی این روز  به نام روز نیروی هوایی نامیده باشد.



ما نیز به نوبه خود این روز بزرگ را به کلیه پرسنل نهاجا در پایگاههای هوایی و سایت های پدافند  و  دانشگاه هوایی شهید ستاری تبریک گفته و از خداونو برای حافظان آسمان توفیق روز افزون خواستاریم.